trepalnice

Podaljševanje trepalnic

PODALJŠEVANJE TREPALNIC

Lepe, dolge in goste trepalnice so sanje vsake ženske. Trepalnice vizualno odprejo oči in pričarajo bolj zavidljiv pogled. Če nas narava ni obdarila z dolgimi in gostimi trepalnicami, si lahko danes pomagamo s postopkom, ki ga imenujemo podaljševanje trepalnic. Gre za poltrajni postopek, kjer na vsako naravno trepalnico nalepimo umetno. Oblika trepalnic se določi glede na oko osebe.

Poznamo dve tehniki: klasika (tudi basic ali 1:1) in volumenske trepalnice.

KAJ JE KLASIKA, BASIC ali 1:1?

Klasične, basic oz. 1: 1 so trepalnice naravnega videza. Pri tej tehniki korigiramo predvsem dolžino trepalnic, saj naše lastne trepalnice rastejo v dolžini od 6 do 16 milimetrov. Poimenovanje 1:1 razkriva, da na vsako lastno trepalnico nalepimo eno umetno.

KAJ SO VOLUMENSKE TREPALNICE?

Volumenske trepalnice so bolj goste/bogate trepalnice. S to tehniko lahko definiramo tako dolžino kot tudi gostoto trepalnic. Na vsako lastno trepalnico tako nalepimo šopek dveh ali treh umetnih trepalnic in s tem močno zgostimo trepalnice.

VZDRŽEVANJE TREPALNIC

Trepalnice po posegu obvezno redno čistimo s toplo vodo, čistilnimi penami ali nežnim šamponom za dojenčke, ki ne draži oči. S tem preprečujemo kopičenje umazanije in ostankov ličil na predelu oči, kar lahko vodi v draženje in celo vnetje (konjuktivitis ali belfaritis).

Da ne bi poškodovale trepalnic, se izogibajte čistilnim sredstvom, ki vsebujejo olja, čistite jih s paličicami za ušesa (da se čim manj dotikate in drgnete trepalnice), prav tako pa na trepalnice ne nanašajte krem in negovalnih olj.

Obvezno je tudi redno česanje trepalnic (s krtačko ali glavničkom za obrvi), saj s tem saj s tem odstranimo odpadle trepalnice.

ALERGIJA:

Alergija pri postopku podaljševanja trepalnic se pojavi kot reakcija na lepilo oz. na cianoakrilat, ki je alergena sestavina v lepilu. Če imate ali ste v preteklosti že imeli kakšno alergijsko reakcijo, to nujno povejte pred posegom. Alergija se lahko pri osebi razvije tudi čez čas, pri nekaterih se lahko pojavi že ob prvem nanosu, pri drugih po nekaj mesecih pri tretjih pa nikoli.

V primeru pojava alergije, ki se kaže kot otekla veka, rdečica ali srbečica, je pomembno, da se oseba zglasi v salonu, da se trepalnice čim prej odstranijo. Poseg v prihodnje odsvetujemo, alternativa podaljševanju trepalnic je za osebe z alergijo na lepilo lahko vihanje trepalnic.

KAKO DOLGO TRAJA POSTOPEK PODALJŠEVANJA TREPALNIC IN KOLIKO ČASA SE DELA REFILL?

Prvo podaljševanje trepalnic traja od 2 do 3 ure. Refill ali dopolnitve izvajamo takrat, ko je potrebno le zapolniti mesta, kjer so trepalnice že odpadle, to traja krajši čas (od 1,5 do 2 uri), a je odvisno od tega, kako pogosto oseba prihaja na dopolnitev. Dopolnitev se priporoča na dva ali tri tedne.

Cilj podaljševanja trepalnic je maksimalno ohranjanje naravnih trepalnic. Dnevno nam odpade približno 3 do 5 trepalnic. Ciklus obnove trepalnic 3 mesece.