vrisovanje obrvi

Microblading

MICROBLADING

Microblading ali japonska metoda vrisovanja obrvi je poltrajni postopek vrisovanja obrvi. Gre za metodo, pri kateri s pomočjo rezila v kožo vnašamo pigment. Rezultat tega je bolj naravni in polnejši videz obrvi. Oblika obrvi se določi glede na tip/obliko vašega obraza in že morebitno obliko vaših obrvi, ki jo lahko tudi spremenimo. Pred posegom vedno s svinčnikom narišemo želeno obliko in šele ko sva obe s stranko zadovoljni z načrtom, pričnemo s postopkom vrisovanja.

KOLIKO ČASA TRAJA POSTOPEK:

Približno uro in pol.

ALI JE POSTOPEK BOLEČ?

Nekoliko, odvisno od vašega praga bolečine, vendar je bolečina obvladljiva in ne odvrne strank od posega.

KAKO OBSTOJEN JE MICROBLADING:

Vsekakor je to odvisno od vašega tipa kože, najdlje bo obstojen na suhi in normalni koži, praviloma do enega leta. Microblading ne priporočam tistim, ki imate izredno mastno kožo, saj mastna koža izloča več sebuma, posledično pa pigment, ki ga z microbladingom vnašamo v kožo, hitreje zbledi. K obstojnosti pigmenta pripomore tudi pravilna nega po postopku.

KOMU SE ODSVETUJE MICROBLADING OZ. ZA KOGA NI PRIMEREN:

osebe, ki imajo akne/mozolje in kakršne koli druge kožne spremembe ali vnetja

osebe, ki imajo dermatitis

osebe, ki imajo obliko brazgotine poznano kot keloid

NEGA PO POSTOPKU:

Nega po postopku je zelo pomembna, saj s tem lahko vplivamo na obstojnost pigmenta in lepo obliko obrvi. Po postopku je priporočljivo, da:

se izogibate savni, soncu, solariju, potenju (treningi)

se izogibate nanosu pudra in krem preko obrvi

obrvi spirate z vodo in jih zjutraj in zvečer mažete z vazelinom ali mazilom Bepanthen

Po postopku se lahko na predelu obrvi pojavi rdečica, ki pa kmalu izzveni.

Takoj po postopku bodo obrvi temnejše in gostejše. Barva v nekaj tednih zbledi tudi do 50 odstotkov. Če ste zadovoljne z rezultatom, korekcije niso potrebne, če pa je barva na nekaterih predelih bolj zbledela kot drugje ali če želite intenzivnejšo barvo, pa je korekcija (v roku enega meseca) smiselna.