mikropigmentacija

Permanentno ličenje ustnic

PERMANENTNO LIČENJE USTNIC – MIKROPIGMENTACIJA

Permanentno ličenje ustnic ali mikropigmentacija ustnic je postopek, pri katerem v zgornji del povrhnjice (epidermis) ustnice vnašamo posebej za to namenjeno barvo oziroma pigmente. Postopek ponekod imenujejo tudi lip blush, aquarelle lips, baby lips ali zgolj permanent ustnic.

Mikropigmentacija ustnic je eden izmed učinkovitih načinov prekrivanja pomanjkljivosti in nepravilnosti na področju ust. Z njim lahko denimo blede ustnice ali ustnice, ki niso jasno definirane, poudarimo, da dobijo vidno konturo in bolj intenziven odtenek, s čimer dosežemo, da so tanjše ustnice po postopku videti polnejše, brez da bi jih pri tem povečali z raznimi polnili.

Popravimo lahko tudi asimetrično obliko ustnic in zakrijemo brazgotine, ki so posledica herpesa ali drugih poškodb na predelu ustnic.

Mikropigmentacija ustnic je tudi idealna rešitev za vse osebe, ki si želijo olajšati in skrajšati čas ličenja, saj so rezultati permanentnega ličenja obstojni tudi do dveh let. Pozabite na popravljanje šminke ali razmazan videz, na ta način bodo vaše ustnice vedno videti brezhibne.

KOLIKO ČASA TRAJA POSTOPEK?

3 ure.

ALI JE POSTOPEK BOLEČ?

Postopek je neboleč, saj pigment z zelo tanko iglico vnašamo v zgornji del kože.

KAKO OBSTOJNO JE PERMANENTNO LIČENJE USTNIC?

Tovrstno ličenje je, kot že ime pove, premanentno, torej ga je nemogoče odstraniti z umivanjem ali raznimi odstranjevalci ličil. Prvih nekaj dni (1-8) po postopku bodo ustnice temnejše obarvane, po 8-15 dneh bo barva zaradi celjenja nekoliko svetlejša, 15-30 dni po postopku pa bo odtenek pridobil na intenzivnosti, vendar bo končni videz ustnic od 40 do 60 odstotkov svetlejši od tistega takoj po posegu. Končni rezultat bo s pravilno nego na ustnicah viden do dve leti.

KAKŠNE STILE PERMANENTNEGA LIČENJA USTNIC POZNAMO?

UČINEK ŠMINKE – celotne ustnice so pobarvane s pigmentom in imajo videz naličenih ustnic

OBROBA IN SENČENJE – obliko ustnic poudarimo z obrobo, s senčenjem pa ustvarimo naravni videz

KOMU SE ODSVETUJEJO POSEG?

Osebam, ki jemljejo zdravila za redčenje krvi, nosečnicam in doječim materam.

Osebam, ki so zbolele za rakom in prejemajo kemoterapijo, osebam z diabetesom, hepatitisom, virusom HIV, dermatitisom, psoriazo, ekcemi, alergijami, avtoimunimi boleznimi, epilepsijo, keloidnimi brazgotinami, srčno-žilnimi težavami – postopek je pri vseh naštetih je mogoč izključno ob privolitvi zdravnika.

Pri kožnih boleznih je pred postopkom priporočljiv posvet z dermatologom. Postopek se ne izvaja na madežih, papilomih in melanomih, možno je le pigmentiranje popolnoma zaceljenih brazgotin.

POMEMBNO:

Pred postopkom se odsvetuje uživanje alkohola vsaj 24 ur prej, 1-2 uri pred postopkom ni priporočljivo pitje toplih napitkov. Če jemljete antibiotike, se s postopkom počaka do konca antibiotične kure. En dan pred posegom prav tako ne uporabljajte izdelkov, ki bi utegnili povzročiti alergijsko reakcijo. Če se na dan posega počutite slabo, priporočamo, da termin prestavite ali odpoveste.

OPOZORILA ZA OSEBE S HERPESOM  

Mikropigmentacije ustnic nikoli ne izvajamo v času izbruha herpesa. Nujno je počakati vsaj 3 mesece (in nič manj) od zadnjih znakov.

Mikropigmentacija ustnic NI zdravilo proti herpesu in ne bo preprečila, da se herpes še kdaj pojavi. Virus herpesa je po postopku še vedno prisoten v telesu okuženega. Ker pri postopku mikropigmentacije nastajajo poškodbe povrhnjice je možnost, da se herpes ponovno aktivira hitrejša kot ponavadi.

Če herpes izbruhne kmalu po posegu, ga zdravimo s predpisanimi kremami, ki so na voljo v lekarni.

OPOZORILA ZA OSEBE, KI IMAJO V USTNICAH POLNILA

Mikropigmentacija ustnic se nikoli ne izvaja nemudoma po tem, ko so bila v ustnice vstavljena polnila. Če načrtujete, ali ste pred kratkim bili na posegu povečanja ali preoblikovanje ustnic, je z mikropigmentacijo potrebno počakati en mesec od estetskega posega.

KAKO POTEKA POSEG?

Najprej naredimo piling ustnic, da odstranimo odmrlo kožo.

Sledi risanje skice ustnic. Stranka izbere obliko in barvo. Ne bodite sramežljivi in v tem delu sprašujte in preizkusite več možnosti, da boste s končnim rezultatom nato kar najbolj zadovoljni.

Ko najdemo želeno obliko in barvo, sledi realizacija. S pomočjo posebne naprave z iglico vnašamo pigmente v zgornji del povrhnjice ustnic. Po postopku se lahko pojavijo oteklina, pordelost ali srbenje, vendar iz izkušenj vemo, da so ti simptomi prehodni in kmalu izzvenijo, običajno že v eni uri po posegu.

NEGA PO POSTOPKU

Uspeh permanentnega ličenja je kar v 80 odstotkih odvisen od pravilne nege po posegu. Nega, ki jo stranka izvaja sama po postopku, je izjemnega pomena, saj z njo vplivamo na obstojnost pigmenta in obliko. Podrobna navodila o negi dobite po postopku v pisni obliki.

Vsaj 15 dni po postopku se izogibajte savni, solariju, bazenu, neposrednemu izpostavljanju soncu in kozmetičnih tretmajev (nege).

Ne pozabite, ustnice bodo končni videz dobile šele po enem mesecu in bodo od 40 do 60 odstotkov svetlejše kot takoj po posegu. Šele takrat so možne korekcije (oblike ali barve, če bi stranka denimo želela temnejši odtenek).