Gladka koza

Nitkanje

NITKANJE

Nitkanje je najstarejša metoda odstranjevanja dlačic z obraza. Kot že ime pove, to počnemo z nitko. Na to starodavno neinvazivno metodo odstranjevanja dlačic so ženske prisegale že pred tisočletji, do danes pa se je ohranila, ker je izredno nežna in prijazna do kože. V nekaj hitrih potezah lahko z obraza zgolj s sterilno nitko odstranimo neželene dlačice, z rednim ponavljanjem postopka pa so nove dlačice vedno mehkejše, svetlejše in redkejše. Za razliko od drugih metod odstranjevanja dlak nitkanje ne poškoduje ali draži kože, zato lahko nemudoma uživamo v gladkem videzu brez stranskih učinkov.

KAJ ODSTRANJUJEMO Z NITKANJEM?

Z nitko lahko oblikujemo obrvi, odstranimo pa tudi dlačice nad ustnico, na čelu, bradi, zalizce, dvignemo lahko nizko poraščeno čelo in odstranimo puh z obraza (predvsem na področju lic).

KAKO PRAVZAPRAV DELUJE POSTOPEK?

Nitkanje je zelo preprosto, konca iste nitke se med seboj prepleteta in ko ju svaljkamo po površini kože, medse lovita in vpletata dlačice. Ko potegnemo za nitko, se izpulijo s korenino vred, zato je koža potem izredno dolgo gladka.

ALI JE POSTOPEK BOLEČ?

Vse, kar boste občutile, je rahlo puljenje, ki pa ni preveč boleče, saj poteka izredno hitro, z eno potezo odstranimo celo linijo dlačic.

ZA KOGA JE PRIPOROČLJIVO NITKANJE?

Priporočljivo je za vse osebe, še posebej za tiste, ki imajo zelo občutljivo kožo, saj nitkanje ne poškoduje povrhnjice kože. Vsi sukanci, ki jih uporabljam, imajo tudi antibakterijsko oblogo, v nasprotju z voski in kremami pa na koži ne puščajo nobenih sledi, je ne dražijo in ne poškodujejo povrhnjice.

KAKO DOLGO DRŽI UČINEK?

To je odvisno od tipa dlačic in predela obraza, kjer smo jih odstranili. Nekaterim zrastejo šele po osmih tednih, drugim po treh. Vsekakor pa stranke opazijo, da so dlačice po nekaj obravnavah vedno mehkejše, svetlejše in tudi manj jih je; ker jih izpulimo s koreninami vred, namreč slabijo.

ALI JE POSTOPEK PRIMEREN ZA OSEBE Z ZELO OBČUTLJIVO KOŽO?

Da, primeren je za osebe z zelo občutljivo kožo, saj ne poškoduje povrhnjice kože in za osebe, ki uporabljajo antibiotike ali podobna zdravila, ki tanjšajo kožo in jo delajo občutljivo.

KAKO NITKANJE VPLIVA NA RAST DLAČIC? BOJIM SE, DA BODO PO NJEM ZRASLE MOČNEJŠE IN TEMNEJŠE?

Skrbi so odveč, po nitkanju dlačice rastejo počasneje, so redkejše in svetlejše, še vedno pa zrastejo.

Več o nitkanju si lahko preberete tudi v spodnjem članku, v spodnjem videu pa si lahko tudi pobliže ogledate postopek nitkanja.

Intervju o nitkanju  – https://onaplus.delo.si/sanela-jezdimirovic-ko-zenske-enkrat-odkrijejo-nitkanje-se-jim-spremeni-zivljenje