mikropigmentacija

Puder obrvi

PUDER OBRVI

Puder obrvi ali zasenčene obrvi so postale pravi modni trend. Gre za mikropigmentacijo obrvi, ki je ena najbolj prepoznavnih metod permanentnega ličenja. Za razliko od microbladinga, ki v kožo vrisuje cele dlačice, se puder obrvi ustvari z zelo drobnimi pikicami, ki ustvarijo nežno senčenje, po čemer je metoda tudi dobila svoje ime. Ker je učinek tako naraven, je tehnika puder obrvi primerna tudi za mastno kožo.

KOLIKO ČASA TRAJA POSTOPEK: 

Od 2 do maksimalno 3 ure, odvisno od vsake posameznice in želje.

ALI JE POSTOPEK BOLEČ:

Gre za najmanj invazivno in skoraj nebolečo metodo, saj pigment z zelo tanko iglico vnašamo samo v zgornji sloj kože.

KAKO OBSTOJNE SO PUDER OBRVI:

Videz puder obrvi je obstojen 1-2 leti, odvisno od tipa kože in stanja metabolizma ter načina življenja (hormonalne terapije, antibiotiki) pa tudi tega, kako skrbimo za obrvi (pogosti pilingi in agresivno čiščenje na tem področju pospešijo bledenje pigmentov).

Postopek puder obrvi se vedno izvede v dveh obiskih. Prvič zasenčimo obrvi, drugič pa sledi korekcija približno 4-6 tednov po prvem postopku, ko je viden končni rezultat prvega senčenja.

KAKŠNE STILE PUDER OBRVI POZNAMO:

POWDER BROWS – obrvi so po celi dolžini enake, transparentne in senčene

OMBRE BROWS – intenzivnost obrvi se spreminja, tako da sta rep obrvi in spodnja linija bolj izrazitejša in bolj goste, medtem ko sta zgornji del in začetek obrvi bolj transparentna.

INSTA BROWS – bolj izrazito senčenje po celi dolžini

KOMU SE ODSVETUJEJO PUDER OBRVI:

Osebam, ki so zbolele za rakom in prejemajo kemoterapijo – izključno ob privolitvi zdravnika

Osebam z diabetesom

Osebam, ki imajo obliko brazgotine poznano kot keloid

Osebam, ki jemljejo zdravila za redčenje krvi

Osebam, ki imajo težave s srcem – izključno ob privolitvi zdravnika

Osebam, ki imajo občutljivo/iritirano kožo – rosacea, ekcemi, opekline, kemijski pilingi, mikrodermoabrazija, botoks in polnila – v tem primeru je treba počakati, da se težave na koži izzvenijo (predvidoma 1 mesec)

*Pred postopkom se odsvetuje uživanje alkohola vsaj 24 ur prej.

NEGA PO POSTOPKU: 

Po postopku se lahko na predelu obrvi pojavi rdečica, ki pa kmalu izzveni. Zelo pomembna je nega kože, ki jo izvajamo po postopku, saj z njo vplivamo na obstojnost pigmenta in obliko obrvi. Po postopku je priporočljivo, da:

se izogibate savni, soncu, solariju, potenju (športna aktivnost), uporabljate SPF kremo

se izogibate nanosu pudra in krem preko obrvi

obrvi spirate z vodo in jih zjutraj in zvečer mažete s kremo, ki jo dobite pri meni.

V fazi celjenja se bo koža na predelu obrvi začela luščiti. Izredno pomembno je, da pustimo, da luske odpadejo same in jih ne praskamo ali vlečemo stran, saj lahko s tem dodatno poškodujemo povrhnjico in posledično pigment pod njo.

Takoj po postopku bodo obrvi temnejše in gostejše. Drugi, tretji ali četrti dan so lahko videti bolj izrazitejše, peti, šesti in sedmi dan se lahko pojavi srbečica, takrat se bo koža tudi začela luščiti, osmi, deveti ali deseti dan bodo obrvi postale svetlejše, od enajstega do tridesetega dne po postopku pa bo pigment prišel bolj do izraza in bodo vaše obrvi dobile končni videz, ki bo za 20-30 odstotkov svetlejši od tistega takoj po posegu.